Activiteiten 2008

- 25 jarig jubileum
- Lezing door Jan Geelen
- Tentoonstelling PASSION
- OIDFA congres Groningen

25 jarig jubileum

In 2008 vierde onze kantkloskring haar vijfentwintig jarig jubileum. Wij hebben dit jubileum extra aandacht gegeven doormiddel van een tentoonstelling. Deze tentoonstelling had plaats in het oude gemeentehuis van 's Gravenmoer met als titel "Van alle kanten thuis". Deze tentoonstelling gaf zowel aandacht aan de oude als de nieuwe toepassingen van de kanttechniek. Er waren werkstukken van kringleden te zien en natuurlijk was er ook aandacht voor de 's Gravenmoerse kant. Tevens waren er enkele moderne werkstukken van Atelier Tread-Art Verhoeven van Annie Verhoeven tentoongesteld. Ter gelegenheid van ons jubileum geven wij een verjaardagskalender met eigen werkstukken uit. Hieronder zijn enkele 's Gravenmoerse stroken, Binche, vrij werk en ook het patroon van het tasje in 's Gravenmoerse kant van de voorpagina. Natuurlijk zijn de patronen op een apart vel bijgevoegd. De kalender met patronen is via de kring te bestellen voor ? 8,00 plus verzendkosten.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Alle leden hebben werkstukken ingeleverd. Dat zijn dan al snel heel veel werkstukken die allemaal gesorteerd moeten worden.08-03-2008
Na een drukke periode van hard werken en veel regelen was het vandaag de dag van de opening.
Nadat eerst al de gasten werden ontvangen met koffie en gebak was het tijd voor het officieel gedeelte.
Samen met de kantkring vierden ook vier leden hun vijfentwintigjarig jubileum. Natuurlijk werden zij in het zonnetje gezet.
Uit handen van onze voorzitster kregen zij een werkstuk in 's Gravenmoerse kant dat de plattegrond van het dorp 's Gravenmoer uitbeeldt.

Hierna kwam mevr. S. Dirven-van Aalst, burgemeester van de gemeente Dongen, aan het woord. Zij zorgde na een toepasselijke toespraak voor de openingshandeling door een stukje te klossen. Na de opening gaf mevr. Kessels de burgemeester uitleg over de tentoongestelde werkstukken.

klik hier voor meer foto's

klik hier voor een video van het 25 jarig jubileumWerkstukken van Atelier Thread-Art Verhoeven van Annie Verhoeven.terug naar begin

Lezing door Jan Geelen

Jan Geelen, kantdocent, verzamelaar van handgemaakte kant en schrijver van enkele kantklosboeken, heeft op 3 december een lezing over mantilla's gegeven. In deze lezing heeft dhr. Geelen ons uitleg gegeven over de ontwikkeling van deze spaanse hoofd- en schouderdoeken. Om de ontwikkelingen duidelijk te illustreren, waren er diverse mooie mantilla's aanwezig. Ook een van onze kringleden mocht een mantilla dragen.

terug naar begin

Tentoonstelling PASSION

In samenwerking met Annie Verhoeven en het Dongha museum heeft onze kantkring de tentoonstelling PASSION samengesteld. De tentoonstelling was van 14 juni tot 1 december 2008 te zien in het Dongha museum.

Modern versus traditioneel. Het is ongelooflijk dat de werken op dezelfde manier ontstaan zijn..... met behulp van draad, klosjes, ijver en passieterug naar begin

OIDFA congres Groningen

Onze kantkring was ook vertegenwoordigd op het OIDFA congres in Groningen. Wij toonden daar natuurlijk de 's Gravenmoerse kant. Werkstukken met zowel de oude als de nieuwe toepassingen van de kant.

terug naar begin


menu