Activiteiten 2010

- Doedag door Nel Butter
- Tentoonsteling 5 - 7 en 8 mei
- Bezoek Textiel Dagen in Leiden
- Workshop HOLLANDSCHE KANT
- Afscheid van Margriet

Doedag door Nel Butter

Op 26 oktober hebben diverse leden, onder leiding van Nel Butter, een papieren schaal met een inzet van zelf gekloste kant gemaakt. Het was een zeer geslaagde dag. Aan het einde van de middag waren de eerste schalen al klaar.


terug naar begin

Tentoonsteling 5 - 7 en 8 mei

In samenwerking met de oranjevereniging en de heemkundekring van 's Gravenmoer vindt er een tentoonstelling plaats in het voormalige gemeentehuis van 's Gravenmoer op 5 - 7 en 8 mei. U kunt de tentoonstelling bezoeken van 11.00 tot 16.00 uur. Leden van onze kring zullen demonstraties verzorgen.terug naar begin

Bezoek Textiel Dagen in Leiden

Op 25 maart zijn we met een aantal leden en enkele gasten naar Leiden geweest om daar de Textiel Dagen te bezoeken. Hierbij een foto-impressie


terug naar begin

Workshop HOLLANDSCHE KANT

Gelukkig kon op 19 januari de doedag Hollandsche Kant alsnog doorgaan. Yvonne Krijgsman was voldoende hersteld van haar armbreuk om ons te onderwijzen in de Hollandsche Kant. Van ongeveer tien tot twaalf uur vertelde Yvonne over de ontwikkelingen van de Hollandsche Kant in de 19e en 20e eeuw. Na de lunch was het tijd om zelf aan de slag te gaan. Na een korte uitleg werd er lustig op los geklost. Met behulp van de omschrijving en wat hulp hebben alle klosters een goed begin aan hun werk kunnen maken. We hopen later de resultaten te kunnen tonen.


terug naar begin

Afscheid van Margriet

Op 13 januari hebben wij afscheid genomen van Margriet Kessels als onze voorzitster. Zij heeft zich meer dan 20 jaar als bestuurslid, en de laatste acht jaar als voorzitster, voor onze kring ingezet. Tijdens onze jaarvergadering hebben wij haar bedankt voor haar inzet doormiddel van een mooie gekloste broche, een fotoboek en natuurlijk een grote bos bloemen. De taak van Margriet is overgenomen door Hettie Vrienten. Wij wensen haar veel succes toe met het uitvoeren van haar taak. Natuurlijk kan Hettie op de steun van alle leden rekenen.

terug naar begin


menu