Activiteiten 2012

- Naschoolseopvang
- Kantklossen bij het damescafé.
- Kant te Kijk
- Excursie Geertruidenberg 13 juni.
- Schooleducatie.
- Doe-Dag 20 maart
- 25 jarig jubileum.

Naschoolseopvang

In het kader van de naschoolse opvang hebben we op verzoek van basisschool "De Wegwijzer" uit 's Gravenmoer een 6 weekse cursus kantklossen aangeboden; dit als vervolg op het klossen van een vriendschapsbandje aan het begin van het jaar. De belangstelling hiervoor was groot; 29 kinderen wilden wel iets meer leren van het kantklossen. In oktober startte we met de eerste groep van 14 kinderen; elke week 1 uurtje. Met veel enthousiasme hebben ze de cursus afgerond en vol trots ontvingen ze een getuigschrift. In januari volgt de tweede groep.


terug naar begin

Kantklossen bij het damescafé.

Om het klossen van kant bij de bevolking van 's Gravenmoer weer wat meer in beeld te brengen, hebben we in 2012 geklost met de kinderen van basisschool "De Wegwijzer". We wilden ook graag met vrouwen van 's Gravenmoer kantklossen en boden een workshop aan aan de organisatoren van het damescafé; 12 dames tekende hierop in. Ellen Dekkers vertelde die avond eerst wat over de geschiedenis van de kant, waarna de dames een vriendschapsbandje of boekenlegger klosten. Iedereen kreeg het bandje klaar en nam het vol trots mee naar huis. Natuurlijk werden er ook foto's gemaakt, zodat ze thuis konden zien, dat door de dames echt geklost was.
Uit de hierna volgende reactie van een van de deelnemers is te lezen, dat het een succes was: "Hartelijk bedankt voor de foto's, ze zijn erg leuk. Ik heb het ook heel goed naar mijn zin gehad afgelopen woensdag, het was een leerzame avond. Jullie hadden de avond ook zo goed voorbereid, mijn complimenten. Ga zo door!! Ook jullie enthousiasme geeft een prettige sfeer".


terug naar begin

Kant te Kijk

Op zondag 9 september zijn er in verband met museumweekend demonstraties kantklossen In museum "De Roos", in Geertruidenberg, is van 1 mei tot 30 september een tentoonstelling onder de naam "Kant te Kijk". Kantkloskring Het Molenwiekje heeft deze tentoonstelling ingericht. Er zijn werkstukken van kringleden te zien. Het geheel is aangevuld met prachtige kanten van het LOKK. Kijk voor openingstijden en routebeschrijving op de site van het museum. Helaas is het museum niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Museum De Roos Markt 46 4960 AB Geertruidenberg 0162-517689 www.museumderoos.nl
terug naar begin

Excursie Geertruidenberg 13 juni.

Als afsluiting voor de zomervakantie hebben wij de tentoonstelling in museum De Roos te Geertruidenberg bezocht. De dames die de tentoonstelling hebben ingericht hebben weer prima werk verricht. Hoewel de ruimte niet al te goot is, is er toch veel mooi werk te zien. Ook de variatie van oude en moderne kant geeft een mooi overzicht van de mogelijkheden van het kantwerk. Aansluitend hebben wij een rondleiding door de Geertruidskerk gehad. De gids vertelde ons over de bouwgeschiedenis van de kerk. De diverse invloeden van periodes van bloei, branden en oorlog hebben de kerk vele gedaanten gegeven. De unieke rouw- en tekstborden tonen de verbondenheid met de stad. Na deze bijzondere rondleiding hebben we de middag afgesloten op een gezellig terrasje.


terug naar begin

Schooleducatie.

Om kinderen bekend te maken met kantklossen hebben wij een schooleducatie project opgestart. Kinderen van basisschool "De Wegwijzer" uit 's Gravenmoer hebben onder leiding van enkele leden van onze kring vriendschapsbandjes geklost. Vooraf mochten de kinderen twee kleuren kiezen. Dit om het verschil tussen het lopend paar en de hangende paren te kunnen zien. Met een paar vrijwilligers hebben wij de kussens klosklaar gemaakt. Zo zijn we naar school gegaan. De kinderen van groep drie tot en met acht waren allemaal enthousiast. Elke vrijwilligster begeleide steeds drie kinderen. Alle bandjes waren binnen twee uur af. Trots gingen de kinderen naar huis met het bandje om de pols.
terug naar begin

Doe-Dag 20 maartOp 20 maart is er een doe-dag onder leiding van Riet Delescen.


terug naar begin

25 jarig jubileum.

Tijdens de afgelopen jaarvergadering van onze kring, werden Els Tilburgs en Margriet Kessels verrast met de huldiging voor hun 25 jarig lidmaatschap van kantklos kring 't Molenwiekje. Zij ontvingen uit hande van de voorzitter, Hettie Vrienten, een in zilver gekloste vlinder, bevestigt op een 's Gravenmoers klosje. Dit bijzondere werkstuk is ontworpen en uitgewerkt door Ina Blaas. Na afloop werd er een toast uitgebracht en volgde er een gezellig samenzijn.
terug naar begin


menu