Activiteiten 2013

- Doedag 2013
- DongenDurft
- Snoepjes
- Parkplezier
- Verrassend Dongen
- Jubileum LOKK in Deventer
- Jubileum tentoonstelling
- Jubileum Corrie Verhoef

Doedag 2013

Samen ringetjes met kant maken voor Kerst of als een leuke versiering. Ze passen mooi in de spriraalboom, meegebracht door Els. Ook de sterretjes die Ephrem gevouwen heeft, passen er precies bij. Het was weer een gezellige en leerzame dag.


terug naar begin


DongenDurft


Op 15 september lieten verenigingen en culturele instellingen verrassende combinaties zien op het gebied van dans, zang, theater, kunst en nog veel meer. De meisjes van de balletafdeling van het Kunstpodium maakten samen met hun leraressen en onze dames een ballet rond het kantkussen; al dansend werden elastieke linten tot een web geweven. Heel verrassend om te zien.

Dora, Helga, Lieja en Ellen werkten er aan mee.


terug naar begin


Snoepjes

Mevr. Nel Beekers volgt lessen in glas bewerken en kreeg als opdracht een snoeppot maken. Op onze tentoonstelling zag mevrouw de snoepjes. Ze vroeg of ze deze snoepjes mocht lenen voor haar project. In enkele snoepjes is glas verwerkt en deze zijn tentoongesteld in Antwerpen.terug naar begin


Parkplezier

Wat zijn we druk geweest, hŤ. En blauw van de kou. Je kunt het bijna niet geloven dit is "Parkplezier", parkfestival in Dongen op 26 mei. We hopen dat de open tuindagen van 6 en 7 juli wel een ander temperatuurtje voor de klossters in petto hebben.


terug naar begin


Verrassend Dongen
Op 2e Pinksterdag heeft onze kring deelgenomen aan verrassend Dongen. Vanwege de kou waren de activiteiten naar binnen verplaatst.
terug naar begin


Jubileum LOKK in Deventer
Op 25 april zijn we met onze kring naar de jubileum tentoonstelling van het LOKK gegaan. Enkele leden van het bestuur waren al aanwezig op de stand van onze kring. We hebben genoten van alle mooie kant, de lezingen en van de prachtige mode show.
terug naar begin


Jubileum tentoonstelling

In het kader van het 30 jarig jubileum van kantklos kring "Het Molenwiekje" uit 's Gravenmoer vindt in het voormalige gemeentehuis van 's Gravenmoer een tentoonstelling plaats van moderne en klassieke kanten rondom het thema van bruiloft tot geboorte. De tentoonstelling draagt de naam " Feest in Kant " wat terug te vinden is in een feestelijk versierde zaal, een gekant klost taartenbuffet, een trouwjurk, trouwaccessoires, een doopjurk.. teveel om op te noemen. Kortom een tentoonstelling om bij weg te dromen.

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: Zeloo financiŽle dienstverlening, Rabo bank Tilburg, AmbianZe Zijlmans bloem en sfeer.

klik hier voor een video van de jubileum tentoonstelling


terug naar begin


Jubileum Corrie Verhoef
Tijdens onze jaarvergadering van 30 januari is Corrie Verhoef gehuldigd voor haar 25-jarig limaatschap van onze kring. Ze vertelde ons dat ze kantklossen heeft geleerd van Zr. Judith. Ze kreeg toen les in Torchon. Natuurlijk kreeg Corrie een mooie gekloste vlinder opgespeld door onze voorzitster. Daarna hebben we het glas geheven op dit mooie jubileum.
terug naar begin


menu